Joined: 06 Sep 2011, 00:11 Posts: 173 Location: Univers / Calea Lactee / Sistemul Solar / Terra / Europa / Romania / Constanta Multumiri date: 1 Multumiri primite: 6 Puncte Reputatie: 428
Basic PHP Syntax
Un bloc de scripting PHP incepe intotdeauna cu <? php si se termina cu ?>. Un bloc de scripting PHP poate fi plasat oriunde in document. Pe servere cu suport prescurtat activat, il puteti incepe cu un bloc de scripting <? care se incheie cu ?>
Pentru compatibilitate maxima, va recomandam sa folositi formularul standard (<? php), decat forma prescurtata.
Un fisier PHP contine in mod normal etichete HTML , la fel ca un fisier HTML, iar altele contin decat cod PHP scripting. Mai jos, avem un exemplu de un un script PHP care trimite textul “Salutare” browserului.
Fiecare linie de cod in php, trebuie sa se termine cu ; (punct si virgula) . Punct si virgula este un separator si este folosit pentru a distinge un set de instructiuni , fata de celalalt.
Exista doua situatii de baza, prin care se face iesirea textului si afisarea lui pe browser . Acestea sunt : echo si print . In exemplul de mai sus, am folosit comanda echo pentru a afisa textul Salutare .
Nota : Fisierul trebuie sa aiba o extensie .php . Daca fisierul va avea o extensie .html , atunci codul php nu va fi executat
Comentarii in PHP
In PHP vom folosi // pentru a face un singur comentariu sau /* si */ pentru a face un bloc de comentariu mai mare.
In mare parte v-am adus acest tutorial aici pentru a va da start-ul celor ce doriti sa invatati php sau celor ce nu stiu ce e php sau celor care au uitat de php.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum